
Komentáře
Přehled komentářů
Lin: 50 bodů
Kate: 250 bodů
Jídlo
(Kate Wales, 5. 7. 2008 20:19)
Karamely
Ingredience:
2 šálky cukru
8 polévkových lžic másla
½ čajové lžičky vanilkového extraktu
1 a ½ šálku vody
Postup:
1.Na velké pánvi nad ohněm míchejte všechny ingredience dokud se cukr nerozpustí
2.Nechejte vařit,dokud teplota nedosáhne 100 st.C
3.Směs dejte vychladit,dokud neztvrdne
4.Nakrájejte na kousky
5.DOBROU CHUŤ!
Jídlo
(Kate Wales, 5. 7. 2008 20:15)
Máslový ležák-nealkoholický
1 sklenice nealkoholického piva, oříšek ( nejlépe muškátový), máslo, šlehačka.
V jedné nádobě nechte rozpustit máslo, ve druhé zahřejte pivo (ale ne moc). Smíchejte rozpuštěné máslo s pivem a postupně přidávejte po lžičkách šlehačku a míchejte tak dlouho, až se vytvoří hustý krémový nápoj,na který potom ostrouháte oříšek a podáváte teplé.
Máslový ležák-čokoládový
60ml vaječného koňaku ,50g moučkového cukru ,15ml rozteklého másla ,1 silnější plátek másla (nesmí být rostlinné) , 4 kostičky hořké čokolády
Čokoládu dáme do sklenice a necháme ji rozpustit v mikrovlné troubě nebo na sporáku ve vodní lázni. Postupně k čokoládě přidáme vaječný koňak a moučkový cukr a promícháme. Potom přidáme rozpuštěné a na malé kostičky nakrájené máslo. Důkladně rozšleháme a vložíme na 1min. do mikrovlnky na maximum.Pokud se z ležáku stal hustý nápoj můžete posypat skořicí a podávat teplé.
Doufám,že je to správně ;D
Jídlo
(Kate Wales, 5. 7. 2008 20:08)
Bylinkové máslo
Bylinkové máslo
Potřebujeme:
200 gramů másla, půl svazečku petrželky, půl svazečku pažitky, půl svazečku kopru, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, případně dva malé stroužky česneku
Postup:
Bylinky opláchneme, osušíme a nasekáme na drobno, jestli chceme použít i česnek, tak ho také nasekáme a utřeme s troškou soli a citrónovou šťávou. Všechny suroviny přidáme do měkčího másla a pečlivě utřeme. Na konci dochutíme pepřem. Zavineme do pergamenu nebo alobalu a vložíme na dvě hodiny do ledničky. Před podáváním můžeme válečky nakrájet na plátky nebo je vůbec celé vychladíme v malých mističkách. Můžeme použít i jiné bylinky, například bazalku nebo majoránku, ale v takovém případě nepřidáváme citronovou šťávu.
DOBROU CHUŤ!
Jídlo
(Kate Wales, 5. 7. 2008 20:07)
Skořicové perníky s citronovou polevou
Perníkové těsto se skořicí:
- 250g cukru
- 2 lžíce medu
- 40g másla
- 1 lžíce skořice
- 250ml mléka
- 500g hladké mouky
- 20g kypřícího prášku do perníku
- 1-2 vejce
Cukr med a máslo rozpustíme ve vlažném mléce. Do mouky prosejeme prášek do perníku a zaděláme připraveným mlékem a rozšlehaným vejcem. Přidáme skořici a vypracujeme tužší těsto, které dále zpracujeme podle konkrétního receptu a pečeme zvolna asi 45 minut.
Když máme perníky hotové,namícháme si polevu-cukr a citron podle potřeby,aby to nebylo tekuté ani příliš husté a potřeme tím perníky
Je to moc dobrý ;)
Keksíky s polevou
(Kate Wales, 5. 7. 2008 20:03)*vezme keksíky(pár jich sní),pak vezme sklinku,cukr( krystal,ale nakej jemnej a citron.do sklinky dám cukr,asi 3 čajový lžičky,a do toho nakapu citronovou šťávu-bez pecek!zamíchám to,aby z toho byla taková lepkavá hmota,aby to nebylo tekutý ani moc tuhý a pak tím namažu kesíky a je to moc dobrý ;)
Hnis z dýmějkové hlízy
(Lin Endersonová, 4. 7. 2008 10:56)
Ingredience :
0,5 l vody
0,5 l hnisu z Dýmějové hlízi
Postup nalijte 0,5 litrů vody do velké sklenice. Přidejte hnis z Dýmějkové hlízi a rozmixujte. Zamícháme a necháme jeden den poležet. Po jednom dni si připravíme štěteček (který se většinou používá na malování)a řádně ho omyjeme. Pak se člověk osprchuje a namydlí mýdlem které po 5 minutách smyje(je jedno které použijete). A znovu se řádně opláchnete. Po opláchnutí nanesete štětečkem hnis z dýmějkové hlízy (je důležité nanášet na vlhkou pokožku) a necháme 7 minut působit. Pak se pořádně osprchujeme a smyjeme všechen hnis. Je dobré si tuto kúru dělat večer před spaním, protože jste krásní na další den. NEmám to sice vyzkoušené, ale když použijete pár kouzel, nemělo by se vám nic stát.
Labužnické mandragorové Těstoviny
(Katie Wirchová, 29. 6. 2008 14:49)
Potřeba:
3kg Mandragory(nastrouhané)
3čajové lžíce soli
25lístku máty
2kg kentauřého sýru
Postup:
1 a půl kg mandragory nasypeme jen tak do talíře a na to dáme 1 lžíci soli a půl kg sýru+zamícháme.
1 a půl kg mandragory dáme na 25min. uvařit + mícháme a po 10min. vaření přidáme 2lžíce soli a zbytek sýra.+rozmýcháme. Vysypeme na talír a ozdobíme lístečkami máty.
Body
(Hospodyně, 7. 7. 2008 20:14)